Feta Saganaki

En spændende forret for osteelskere.
Vi har smagt Feta Saganaki i flere forskellige varianter i Grækenland. Vi har også set flere forskellige opskrifter, men her er beskrivelsen af hvordan vi har valgt at lave den.

- Fetaost i blok eller skiver - gerne gedefeta
- Soltørrede tomater
- Lidt hakket løg
- En dusk persille.


Fetaosten skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Der lægges en skive på et stykke stanniol (det kan være en fordel desuden at lægge et stykke bagepapir imellem, ellers kan den være tilbøjelig til at hænge i stanniolen). Den pyntes med de soltørrede tomater (man kan også bruge almindelige tomater), de hakkede løg og persillen. Herefter pakkes stanniolen sammen om den, og den sættes i ovnen i ca. 5-10 min. ved 200 °C.
Serveres med flûtes.
På billedet er vist en speciel variant, bestående af ét stykke fetaost og en halv skive gederulle (kan købes fx i Irma).

Tilbage til startside