En spændende forret for osteelskere.
Vi har smagt Feta Saganaki i flere forskellige varianter i Grækenland.
Vi har også set flere forskellige opskrifter, men her er beskrivelsen af
hvordan vi har valgt at lave den.
- Fetaost i blok eller skiver - gerne gedefeta
- Soltørrede tomater
- Lidt hakket løg
- En dusk persille.
Fetaosten skæres i ca. 1 cm tykke skiver.
Der lægges en skive på et stykke stanniol (det kan være en fordel
desuden at lægge et stykke bagepapir imellem, ellers kan den være
tilbøjelig til at hænge i
stanniolen). Den pyntes med de soltørrede tomater (man kan også bruge
almindelige tomater), de hakkede løg og persillen. Herefter pakkes stanniolen
sammen om den, og den sættes i ovnen i ca. 5-10 min. ved 200 °C.
Serveres med flûtes.
På billedet er vist en speciel variant, bestående af ét stykke fetaost
og en halv skive gederulle (kan købes fx i Irma).
Tilbage til startside